فروش کنجاله داخلی
- ۱۵/اردیبهشت/۰۰
فروش کنجاله داخلی از سالها پیش تا به امروز به دلیل استفاده و فوایدی که داشته است انجام می گرفته در اینجا کمی بیشتر از کاربردها و انواع و اهمیت این محصول خواهیم گفت تا بیشتر با این محصوا آشنا شوید.
کنجاله بازمانده دانه های روغنی پس از روغن کشی است که پس از گرفتن روغن دانه ها از دانه های روغنی مثل کلزا، کنجد، سویا و ... باقی می ماند. و سپس برای عرضه در بازار آماده شده و فروش کنجاله داخلی انجام می شود.
محصولات بیشتر: فروش کولین
در کل کنجاله بازمانده هر دانه روغنی که کوفته، فشرده و آب یا روغن آن گرفته شده باشد است. کنجاله ها دارای پروتئین و مواد غذایی غنی بسیاری هستند به همین سبب برای خوراک دام و طیور و ماهی و حیوانات دیگر بسیار مفید هستند.
به همین جهت بخشی از فروش کنجاله داخلی به خوراک دام و طیور و حیوانات تعلق گرفته است.
اما باید توجه داشته باشید که تمام کنجاله ها برای خوراک مناسب نیستند و بعضی از آن ها مانند کنجاله دانه های کرچک و کنجاله درخت جلا برای خوردن مناسب نبوده و سمی هستند. از این کنجاله ها تنها برای کو استفاده و بهره گرفته می شود.
از کنجاله های روغنی به دلیل داشتن پروتئین بالا به عنوان مکمل غذایی استفاده می شود. بعضی از کنجاله های خوراکی برای فرآیند زیست شناختی به عنوان سوبسترا استفاده شده اند.
کنجاله ها در فرایند تخمیر برای تولید آنزیمها، آنتیبیوتیکها، قارچها، ویتامینها و آنتیاکسیدانها و سایر موارد مورد استفاده قرار می گیرند. در نتیجه بخشی دیگر از فروش کنجاله داخلی برای این استفاده لحاظ می شود.
کنجاله هایی نظیر سویا، کنجد، پنبه دانه، آفتابگردان و کلزا با داشتن پروتئین های مختلف به عنوان منابع تامین پروتئین گیاهی، نقشی مهم در جیره های غذایی دام و طیور دارند.
توجه داشته باشید که فروش کنجاله داخلی معمولا به صورت آرد انجام می شود یعنی پیش از فروش به قطعات کوچک تر میشکنند یا به صورت آرد در می آوند و سپس به فروش می رسانند.
انواع کنجاله
بخش عمده ای از تغذیه ی دام و طیور را کنجاله دانه های روغنی تشکیل می دهند که این کنجاله ها به شکل پودر یا آرد مورد استفاده قرار می گیرند.
کنجاله ها برای استفاده در جیره غذایی ماهی ها، ماکیان و دیگر حیوانات بسیار ارزشمند است زیرا از لحاظ پروتئین و دیگر مواد غذایی بسیار غنی هستند.
برخی از کنجاله های پرمصرف عبارتند از:
کنجاله سویا، کنجاله کنجد، کنجاله پنبه دانه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا ، کنجاله زیتون و …
معمولىترين دانههاى روغنى که بیشترین فروش کنجاله داخلی را دارند و براى روغنکشى بهکار مىروند، عبارتند از:
- تخم پنبه
- سويا
- بادام زمينى
- آفتابگردان
در زیر این چهار دانه و خواص شیمیایی آن را به مختصر توضیح داده ایم:
کنجاله تخم پنبه :
طرز روغن گیری تخم پنبه به این صورت است که دانه پنبه را پس از جداکردن الياف و گرفتن کرکهاى آن (لينترگيرى) شکسته و از مغز دانه به وسیله حرارت و فشار و حلالهاى آلى، روغن آن را استخراج مى کنیم..
کنجاله تخم پنبه در ايران توليد مىشود و فروش کنجاله داخلی برای تامین پروتئین مورد نیاز دام و طیور و ماهی انجام می شود.
ترکيب شيميایی کنجاله تخم پنبه بسته به نوع تهيه و فرآوری آن متفاوت است و در زیر آماری تقریبی از ترکیب شیمیایی کنجاله تخم پنبه را داریم:
۱. رطوبت ۶-۱۲
۲. خاکستر۶-۵/۷ درصد
۳. سلولز ۶/۴-۱۷ درصد
۴. کلسيم ۱۴/۰-۶/۲
۵. مواد پروتئينى ۱۵-۴۹ درصد
۶. عصاره غيرازتى ۱۸-۳۳ درصد
۷. مواد چرب ۹/۱-۹ درصد
۸. فسفر ۴۶/۰-۱۳/۱ درصد
چون کنجاله تخم پنبه داراى مقدار متفاوتى پيگمانگوسىپول است که مصرف آن موجب مسموميت مىگردد، به همین علت هيچ وقت به عنوان تنها منبع پروتئينى گياهى در جيره هاى غذائى نبايد استفاده شود و بهتر است به عنوان قسمتى از پروتئين گياهى مورد استفاده قرار گیرد.
کنجاله سويا
کنجاله سویا پس از روغن گیری از دانه سويا بهدست مىآيد و از بهترين منابع تأمين پروتئين گياهى در جيرههاى غذایی مى باشد که علاوه بر پروتئين کافى داراى مقادير لازم اسيدآمينه هاى ضرورى و ويتامين هاى دسته B است.
ترکيب شيميائى کنجاله سويا که از طريق حرارت و فشار و حلالهاى آلى بهدست آمده به قرار زير مىباشد:
۱. مواد ازته حداقل ۴۲ درصد
۲. مواد چربى حداقل ۵/۰ درصد
۳. مواد سلولزى حداکثر ۷ درصد
۴. عصاره غير ازتى حداکثر ۲۷ درصد
۵. رطوبت حداکثر ۵/۱۲ درصد
کنجاله سويا داراى مقادير لازم اسيدآمينه هاى نوع ليزين و متيونين و سيستين است. ترکیب کردن اين کنجاله با پودر ماهي، ترکيب بسيار مناسبى برای تأمين اسيدآمينههاى ضرورى در جيرههاى غذائى طيور است.
به همین دلیل در اغلب کشورها به عنوان يکى از مواد اوليه اصلى در جيره هاى غذائى استفاده مىشود.
کنجاله آفتابگردان
کنجاله آفتابگردان از دانههاى آفتابگردان پوست کنده پس از روغن کشى بهدست مىآيد. که در فروش کنجاله داخلی سهم عمده ای دارد.
ترکيب شيميایی کنجاله آفتابگردان بسته بهنوع دانه و نحوه تهيه به صورت زیر است:
۱. رطوبت ۵/۷-۸/۱۳ درصد
۲. مواد پروتئينى ۳۰-۵۳ درصد
۳. چربى ۸/۰-۱۳ درصد
۴. سلولز ۷-۱۵ درصد
۵. خاکستر ۳/۴-۷/۷ درصد
۶. عصاره غيرازته ۲۰-۳۰ درصد
۷. فسفر ۰۴/۰ درصد
۸. کلسيم ۴۳/۰ درصد
کنجاله بادام زمينى
از دانه بادام زمينى پس از روغنکشى بهدست آمده و داراى بویی شبيه به باقلاى تازه و مزه آن شيرين و مطبوع است.
ترکيب شيميائى متوسط اين کنجاله به صورت زير است:
۱. مواد پروتئينى ۴۰-۵۰ درصد
۲. مواد چربى ۴-۸ درصد
۳. سلولز ۳-۶ درصد
۴. خاکستر ۵/۳-۴
۵. عصاره غير ازتى ۳۵-۴۵درصد
۶. فسفر ۶/۰-۸/۰ درصد
۷. کلسيم ۱۳/۰ درصد
کاربرد انواع کنجاله
کنجاله سویا: از پروتئین گیاهی بالایی برخوردارند که این پروتئین را می توان جایگزین پروتئین حیوانی کرده و در تهیه خوراک بیشترین استفاده را از آن برد.
کنجاله کنجد و کنجاله ذرت: دارای پروتئین بالایی بوده و علاوه بر تامین پروتئین در دام و طیور به تامین آهن یا ریزمغذی های ضروری بدن شان می پردازند.
کنجاله گردو، کنجاله پنبه دانه و کنجاله بادام زمینی : از بهترین ذخایر پروتئین گیاهی هستند.
گاهی اوقات این کنجاله ها جهت درمان، پیشگیری یا کاهش برخی بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند، که تا به امروز بیشتر در پایین آوردن کلسترول خون مورد استفاده قرار گرفته است.
فروش کنجاله داخلی امروزه برای بسیاری از مسائل انجام می شود که بخش عمده آن متعلق به دام و طیور است.